Orhidee parfumată de Elena Buldum

28.03.2017 01:40

                                                               

     Plină de duioșie , sensibilă, uneori, își ascunde în suflet tristețea, ca o orhidee parfumată, așa am cunoscut-o pe poeta Urfet Sachir, îndrăgostită de frumusețile naturii, un izvor nesecat de cuvinte minunate, cu o dragoste nesfârșită pentru poezie, într-un cuvânt o grădină fascinantă de culori în care se

reflectă gândul și sufletul frumos al poetei.

De aici a pornit cu pași siguri colaborarea noastră literară, în special cu revista ” O trecere prin cuvinte”, o revistă virtuală de cultură, artă, poezie, tradiții, obiceiuri și nu numai...Revista se dirijează tuturor artiștilor, muzicienilor, pictorilor, traducătorilor, scriitorilor din întreaga lume. Ne-am propus împreună să fim o echipă frumoasă,  să facem cunoscute toate evenimentele din țară cât și de peste hotare, indiferent de naționalitate, de sex, de religie, de apartenență. Această revistă  este patronată de Asociația Culturală ” Casa Rumana” din Catalonia, Spania, președinte și director principal, fondator fiind poeta, publicista și traducătoare Elena Buldum.

Multe din creațiile minunate traduse și în limba turcă  ale poetei Urfet Șachir apar aici în diferite secțiuni de pe blog. Se pot accesa ca să se poată citi cu drag de toți acei care iubesc cultura. Creațiile literare scrise de autoare au un farmec aparte, pline de simțăminte sculptate dintr-o adevărată artă poetică. Ne face cinste revistei tot ce este publicat sub semnătura Urfet Șachir. De la versul cu mit mioritic, culegerile din folclor cu metafore și figuri de stil, până la acele versuri pline de vise și de mister, ce fac parte din cultura națională, și mă bucur că autoarea ne transmite pozitiv aceaste sentimente minunate.

 

Noi echipa revistei” O trecere prin cuvinte”,ne dorim o colaborare trainică mulți ani de acum încolo. Ne dorim să publicăm cât mai multe realizări frumoase împreună cu poeta și traducătoarea Urfet Șachir. Ne dorim să îmbrățișăm cele mai frumoase realizări ale revistei și ale autoarei, fie volume personale, fie alte volume de carte...Ne bucurăm pentru orice realizare de succes care poartă numele poetei. Am aflat de curând că va avea loc la malul mării o dublă lansare de carte” Rime orienatale” și ” Glasul Dorului”, semnate de Urfet Șachir, în cadrul Festivalului Interetnic” Primăvara comunitară, ediția a XVI-A, din Județul Constanța și ne face să ne bucure enorm. De aceea:

Echipa revistei ” O trecere prin cuvinte”, îi urează mult succes!

Felicitări!

ELENA BULDUM

Director general și fondator al revistei ” O TRECERE PRIN CUVINTE”, din anul 2016

Fondator al proiectului literar ” Vise Târzii” și coordonator antologiei cu același nume

Fondator al Cenaclului Noile Speranțe

Președinte Asociația Culturală ” Casa Rumana” din Catalunya

Fondatorul revistei Steaua Severinului din Drobeta Turnu-Severin



Citește mai mult: https://o-trecere-prin-cuvinte.webnode.ro/echipa-noastra/