FEMEIA, PION PRINCIPAL IN FAMILIE SI SOCIETATE

07.03.2016 16:08

 

de Elena Moisei

 

 

      Ziua mamei, este sărbătorită anual în 8 martie încă de pe vremea grecilor antici. În 18oo în Anglia, a fost menționată Duminica mamei. În 1909, în New York a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Femeii, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor care a avut loc în 1908.

      Astăzi, Ziua Internațională a Femeii, se sărbătorește în foarte multe state fiind declarată prin lege, zi liberă. Toate femeile primesc cele mai calde felicitări din partea celor dragi și în special mamele, chiar dacă ar trebui să fie ziua lor în fiecare zi, primesc de la copii, toată recunostiinta lor.

      Ziua de 1 Martie și 8 Martie, este legată simbolic de flori, de primăvară, de renașterea naturii. Femeilor și în special mamelor le dăruim toată iubirea noastră.

      Femeia, este mama care-și crește copiii alăptându-i la sân, îi educă ocrotindu-i cu toată dragostea de care este capabilă. 

      În ziua de astăzi, femeia este soția iubită care-și ocrotește cu dragoste soțul, este gospodina casei, este femeia muncitoare care întregește veniturile casei. Putem spune despre o femeie care are atâtea calități că este un supraom, capabilă să facă singură foarte multe lucruri  pe care un bărbat nu reușește să le facă. 

      Aparent sensibilă și delicată dar în realitate dârză și perseverenta, sub privirea ei atentă, rutina zilnică este dusă până la capăt.

      Viața este formată din mici detalii aparent nesemnificative, care luate ca un întreg, reprezintă însăși chintesența vieții noastre.

      Familia reprezintă celula societății și dacă familia este sănătoasă, atunci și societatea în care trăim este puternică. Nu degeaba se spune că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie și mai puternică care-l ghidează în rutina zilnică și în societate.

      Din aceste considerente, trebuie să prețuim femeia și să-i oferim locul adevărat în societate și, în special mamelor noastre care ne-au crescut oferindu-ne toată dragostea lor.

 

                                                     La mulți ani, tuturor femeilor!