Evenimentul a fost organizat de Elisabeta Boțan, scriitoare și traducătoare, stabilită de cinsprezece ani în Spania.

16.04.2018 21:46

Revista de Critică și Poezie Contemporană Crátera, prezentată la Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá

 

 

Vineri, 9 martie a.c., în orașul natal al lui Cervantes, la Facultatea de Filozofie și Litere, Universitatea din Alcalá, a avut loc”Prezentarea Revistei de Critică și Poezie Contemporană Crátera”.

Evenimentul a fost organizat de Elisabeta Boțan, scriitoare și traducătoare, stabilită de cinsprezece ani în Spania și s-a bucurat de participarea a doi dintre fondatorii revistei, Gregorio Muelas Bermúdez și José Antonio Olmedo López-Amor, din Valencia, și a lui José Luis Morante din Madrid, toți trei, renumiți scriitori și critici literari.

Programul a cuprins prezentarea numerelor 2 și 3 ale revistei, un scurt recital susținut de cei amintiți mai sus și cărora li s-au alăturat scriitorii, Jesús de Metías Batalla și Fernando Pons. Dintre poemele publicate în reviste au fost citite poemul ”Coroană”de Virgil Diaconu și ”Fotografie norocoasă”de Robert Șerban, amândouă în traducerea Elisabetei Boțan.  

Seara a fost animată de recitalul la chitară susținut de Bianca Boțan, care a cântat ”Pentru Elisa”, compozitor Ludwig van Bethowen și ”Concert din Aranjuez”, compozitor  Joaquín Rodrigo, iar soprana Luminița Soporan a interpretat două piese de muzică clasică, ”Sebben Crudele”, compozitor Antonio Caldara și ”O cessate di piagarmi”, compozitor Alessandro Scarlatti.

Ca reprezentant, din partea ICR Madrid, la eveniment, a participat dna referent Gabriela Lungu.

Deși este o revistă tânără, Revista de Critică și Poezie Contemporană Crátera, se află la al doilea an de apariție, se bucură de apreciere în lumea academică și a fost prezentată în numeroase instituții cum ar fi:  universități de renume, Museo de Bellas Artes din Valencia, Institutul Cervantes din Chicago, Institutul Cervantes din Londra, etc.

 

https://youtu.be/n9ZAvg6sSGw

https://youtu.be/6y1861FTEcc

https://youtu.be/D4aA21C2u_U