Cum ar fi să te simți privit în ochi de către Marele Poet,

23.04.2019 00:44

     Eram copil și îmi plăceau foarte mult poeziile lui Mihai Eminescu.Le citeam de fiecare dată când prindeam în mână o carte de la biblioteca comunală. De atunci gândul meu de a-l picta pe Mihai Eminescu, a rămas neclinitit.  L-am avut de multă vreme înainte, de când mă gândeam cum să încep să-l pictez într- un tablou. Pentru mine era înălțător să îmi văd visul împlinit,  și de aceea am așteptat momentul potrivit pentru a-mi oferi timpul necesar de a lucra la el puțin câte puțin. Amintesc, tuturor,   că este nevoie de timp și spațiu pentru a picta un tablou de așa demensiuni. De aici mi-a venit pasiunea  pentru Eminescu… aceea de a-l picta pe pânză.   Această pasiune nu a venit citind din frumoasele sale poezii pe care ni le-a lăsat, ea  mi-a venit și din talentul pe care îl am. Combinate toate acestea, m-au determinat,  să aștern pe pânză culorile curcubeului pentru a da viață veșnică unui geniu al literaturii române .

În final după atâția ani și după atâtea căutări spirituale am realizat un tablou cu chipul marelui scriitor român Mihai Eminescu. Numele tabloului se numește ”Luceafăr Veșnic”, și îl reprezintă exact pe Eminescu ca și Luceafăr ”veșnic” și nemuritor. Mi-am dorit să rămână veșnic în inimile noastre ale românilor.

Adevărat, că se observă în tablou, un Eminescu cu o privire dulce, caldă, privind fix către o prezență fizică.   Motivul pentru care i-am schimbat privirea a pornit de la idea: cum ar fi să te simți privit în ochi de către Marele Poet, iar fondul l-am pictat în așa fel ca să se poată observa culorile tricolorului României,  roșu galben și albastru, patria noastră mamă, tinând cont că Eminescu era și un mare patriot. Ce mai pot spune este că a fost o plăcere imensă pentru mine să lucrez la acest tablou ce m-a bucurat în fiecare  clipă și moment în parte până i-am dat culoare și forme.

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane

Sper să vă placă!.

 

pictor, Samuel Moise, Barcelona, 22-04-2019.