Concursul „Frumoasa mea limba maternă”-”Ana Dilim Güzel Türkçem”

16.06.2016 18:09

 

”Ana Dilim Güzel Türkçem”

        Uniunea Democrată Turcă din România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au organizat în data de 11 iunie cea de a III-a ediție a concursului „Frumoasa mea limbă maternă"-"Ana Dilim Güzel Türkçem". Concursul a reunit 71 de elevi care studiază limba turcă maternă în școlile din județul Constanța. Juriul a fost format din: Urfet Șachir-poet, Veronica Nedelcu-lector univ.dr. -Facultatea de Litere, Universitatea ”Ovidius” Constanța, Murat Actuan-consilier, Direcția Județeană pentru Cultură, Derya Halil-Radio T si Okan Demir-profesor, Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța. La eveniment au fost prezenți: președintele UDTR, domnul Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, secretarul de stat Aledin Amet, subprefectul Levent Accoium, domnul Bari Gevat, președintele comisiei de învățământ a UDTTMR și inspectorul scolar prof. Icbal Anefi. La eveniment a participat și domnul Murat Yalcin-Viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța. Premiile au fost înmanate participanților de președintele Osman Fedbi. UDTR a acordat 20 de premii elevilor care au concurat la secțiunile: recitare în limba turcă maternă, interpretare vocală și interpretare instrumentală. Concursul a fost oganizat de comisiile de învățământ și cultură împreună cu ISJ Constanța.

 

 

       Atmosfera a fost plină de încarcătură emoțională, deopotrivă pentru participanți, pentru susținătorii lor, dar și pentru juriul care a avut greaua, dar nobila misiune de ierarhizare a valorilor.
Felicit organizatorii acestui concurs, câștigatorii și toți participanții, profesorii care i-au pregătit cu multă trudă pe acești micuți cu vocație și, nu în ultimul rând, pe parinții care le-au dat viață, i-au crescut, le-au insuflat spirit de umanitate și toleranță și i-au îndrumat către cultura autentică. De apreciat, având în vedere încotro se îndreaptă cultura în ziua de azi!
Aduc mulțumirile mele distinsei doamne Melek OSMAN - vicepreședinte comisia de cultură din cadrul UDTR, comisiei de cultura și UDTR pentru onoarea acordată de a face parte din juriu!

corespondent: Urfet Șachir, scriitor