Concurs de poezie - „COSTACHE CONACHI”, ediţia a XXIV-a – Tecuci 2016

07.09.2016 00:39

Casa de Cultură Tecuci în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci, organizează în ziua de 22 octombrie 2016 cea de-a XXIV ediție a Concursului Național de Poezie „Costache Conachi”.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI NAȚIONAL DE POEZIE

 „COSTACHE CONACHI”,

ediţia a XXIV-a – Tecuci 2016

 

Concurenţii:  Pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum. Concurenţii vor trimite un număr de şapte poezii în câte șase exemplare (scris cu diacritice) care vor purta fiecare acelaşi motto de identificare. Într-un alt plic închis pe care va fi înscris moto-ul poeziilor, participanţii vor introduce o fişă cu câteva date personale: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, distincţii literare, telefon, e-mail, etc. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizare şi stabilirea premiilor.

Lucrările vor fi expediate până la data de 07 octombrie 2016, data poştei, pe următoarea adresă : Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300,  jud. Galaţi, cu menţiunea: Pentru Concursul Naţional de Poezie „Costache Conachi”

Jurizarea: Lucrările vor fi apreciate de un juriu, constituit din personalităţi culturale.

Premiile: concurenţii stabiliţi câştigători vor fi invitaţi la Tecuci la manifestările organizate cu prilejul Concursului Naţional de Poezie „Costache Conachi”.

Organizatorii vor acorda următoarele premii: Marele premiu, Premiul I, Premiul al II-lea, Premiul al III-lea, Mențiune .

În caz de egalitate la punctaj premiile se împart.

Vor mai fi oferite premii din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului, juriulrezervându-și dreptul de a redistribui, în mod exceptional, anumite premii.

Transportul și masa (diurna) juriului și a laureațiilor vor fi asigurate de organizatori.

Laureaţii au obligația să fie prezenţi personal la Tecuci, pentru a primi premiile şi pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul concursului.

Relaţii la tel. 0236/820 449; 0725802250, sau prin e-mail la adresa festivaltecuci@yahoo.ro.