Acoperământul Maicii Domnului

30.09.2016 20:29

 

 

                   

                                                                                                   

                         Acoperamantul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserica în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. La ora patru dimineața, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. In jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul sau iubit, Epifanie: "O vezi, frate, pe Împarateasa Și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?" Iar Epifanie a zis: "O văd, Parinte, și mă minunez!".

Acesta este evenimentul pe care il prăzanuiește Biserica astăzi, spre a ne aminti că prin nevoință și rugăciune, putem primi și noi, în greutățile vieții noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Amintim că 1 octombrie este și Ziua Internationala a Persoanelor Vârstnice. Ea a fost stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

 sursa:www.crestinortodox.ro